fbpx

У Франківську презентують короткометражку у стилі нуар. ФОТО, ВІДЕО

Культура 16:41, 18.02, 2016

В Івано-Франківську сьогодні презентують короткометражний фільм "Pre-Order", створений івано-франківською "Школою мистецтв LEDi" та відомим модельєром Nata Meta.

3-хвилинний фільм "Pre-Order" отримав перше місце на міжнародному фестивалі "Fashion Film Festival" – в номінації "Ігрове короткометражне кіно".

Над фільмом працювали режисер Павло Валько, оператор Володимир Моргунов, звукорежисер та звукове оформлення – Ігор Химинець, автор сценарію та модельєр колекції одягу – Nata Meta, адміністратор фільму та художник по гриму Василина Павлюк та актори – учні школи мистецтв "LEDi".

За словами Павла Валька, ідея народилася спонтанно, коли дізналися про фестиваль "Fashion Film Festival" у Києві та що фільми будуть оцінювати міжнародне журі. Одразу ж запропонували співпрацю модельєру Nata Meta. В неї була вже цікава колекція, під яку і написали відповідний сценарій. Фільм відзнятий у стилі нуар (напрям у кінематографі, насамперед американському, 1940-х – початку 1950-х років, який відобразив атмосферу песимізму, недовіри, розчарування і цинізму, характерну для західного суспільства під час Другої світової війни і в перші роки "холодної війни").

Фільм відзняли за одну добу, тому дуже поспішали. Не можна було і прогавити момент, який знімали вдосвіта.

"Ми плануємо залучати якомога більше спеціалістів з Івано-Франківська, які працюють у цій галузі. Цей продукт можна вважати на 100% івано-франківським. І це досягнення", – зазначив Павло Валько.

Офіційна прем’єра в Івано-Франківську відбудеться сьогодні о 19 годині в громадському ресторані "Urban Space 100".

Читати також: В Івано-Франківську презентували молодіжний серіал "Реверс". ВІДЕО

Наразі у мережі можна переглянути відео з бекстейджу:

Команда готується до нового фестивалю соціального кіно, і в планах повноцінний 1,5-годинний фільм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: