fbpx

У Франківську проти атовця порушили кримінальне провадження за ляпас депутату, який лобіював незаконну забудову

Суспільство 18:45, 26.01, 2017

Громадському активісту, учаснику АТО, франківцю Олексію Замковому повідомили про те, що він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 126 КК (побої і мордування).

Олексій Замковий підозрюється в умисному завданні удару, який "завдав фізичного болю і не спричинив тілесних ушкоджень", депутатові Івано-Франківської міської ради, "свободівцю" Петру Гавришу.

 

Як писав КУРС, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А.

Під тиском громадськості мерія погодилася провести так звані "повторні слухання" щодо планування мікрорайону. На громадські слухання депутат Петро Гавриш прийшов лобіювати масштабну забудову.

Однак мешканці мікрорайону закидали, що територію планують забудувати 33 багатоповерхівками, включно з 16-поверховими будинками. І з такою перспективою люди категорично не погодилися.

Суперечка між представниками влади і громадськістю переросла в потасовку між Олексієм Замковим і представником міськради, депутатом-"свободівцем" Петром Гавришем. 

Замковий дав Гавришу ляпаса, а той відбивався ногами.

.

Відтак 21 жовтня однопартієць Гавриша, депутат міськради Андрій Грималюк на сесії звернувся до правоохоронців із запитом, в якому просив притягнути до відповідальності мешканців Івано-Франківська, які нібито напали на депутата міськради Петра Гавриша.

До слова, 24 листопада Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження Детального плану території (ДПТ) в районі вулиці Макогона, яким передбачалося зведення цілого кварталу багатоповерхівок. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: