fbpx

У Франківську провели черговий семінар у "Школі етикету"

Суспільство 20:44, 19.05, 2017

Виховання, мода, стиль, розмова, культура. Це тільки маленька частинка тем, які обговорили на семінарах "Школи етикету".

Нагадаємо, проект стартував у Івано-Франківську ще минулого року. За підтримки народного депутата України Олександра Шевченка сотні людей мають змогу абсолютно безкоштовно відвідувати лекції на різноманітну тематику, інформує прес-служба УКРОПу.

"Я вважаю, що в українців є дуже великі прогалини у знанні етикету. Багато спілкуюсь із молоддю. То там дійсно є над чим працювати. Але нерідко і люди старшого віку не знають, як себе поводити. Якщо ми вже йдемо в Європу, то треба цього навчитись", – каже незмінний тренер семінарів Тетяна Терсенова-Заводовська.

Сьогоднішній семінар охопив дві теми. Це поведінка людини у суспільстві та подарунки.

"От, наприклад, звертання. Ми їх використовуємо як попало, а все ж залежить від ситуації. Коли знайомишся із молодим чоловіком – це одна форма звертання. При діловій зустрічі – зовсім інша. Є, до прикладу, такі теми, яких при розмові категорично не можна торкатися: це здоров’я, гроші, політика та релігія. А ще ми говорили про подарунки. Що можна і що не можна презентувати", – розповідає організаторка Школи етикету, член команди "УКРОПу" Світлана Оришко.

Варто зазначити, що практично усі заняття "Школи етикету" збирають аншлаги. Їх відвідують сотні франківців різного віку.  

"Люди мотивовано ходять із заняття в заняття. Це  дуже тішить. Бо означає, що вони хочуть самоудосконалюватись. А я від цих занять дістаю неабияке моральне задоволення. Значить, це не треба припиняти робити", – каже  Тетяна Терсенова-Заводовська.

А припиняти і не збираються. Ба більше: для учасників тренінгів розробили спеціальні сертифікати. На занятті люди заповнили анкети із побажаннями подальших тем семінарів.

1

"Уже на осінь ми плануватимемо наші заняття, врахувавши думку кожного. І звісно, "Школа етикету" ні в якому разі не припинятиме своєї роботи", – наголосила Світлана Оришко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: