fbpx

У Франківську провели "День відкритих дверей у онколога"

Здоров'я 10:26, 09.04, 2015

Днями у Міській поліклініці №1 провели "День відкритих дверей у онколога”. У рамках співпраці з ОКОД, прийом, сумісно зі спеціалістом закладу, проводив лікар-мамолог ОКОД Ю. В. Стинський.

Медики оглянули 32 жінки. Під час огляду виявили одне злоякісне захворювання, у трьох пацієнток – підозру на злоякісну пухлину молочної залози, у десятьох пацієнток діагностовано фіброзно-кистозну мастопатію.

Мамологія – розділ клінічної медицини, що вивчає захворювання молочної залози у жінок, способи їх діагностики та ефективного лікування. Відповідно, мамолог – це лікар, який займається діагностикою і лікуванням захворювань молочної залози. При таких захворюваннях як мастопатія, фіброаденома, мастит, мастоптоз, кіста, ущільнення чи підозра на пухлини молочної залози, необхідно звертатися саме до мамолога. Слід пам’ятати, що 90% захворювань молочної залози повністю виліковні, за умови ранньої діагностики та спеціалізованого лікування.

Лікарі нагадують, що консультація мамолога потрібна, якщо у Вас: 

– болі в молочних залозах або пахвових областях; 

– ущільнення, виділення із сосків;

– зміна розміру; 

– асиметрія молочних залоз; 

– почервоніння шкіри;

– втягнутість / вибухання шкіри в області соска.

Періодичність відвідування мамолога залежить від віку жінки, спадковості, наявності гінекологічних захворювань і, звісно, скарг, пов’язаних з молочною залозою. Жінкам після 30 років, у яких відсутні скарги, варто відвідувати мамолога 1 раз на 2 роки. Коли є мастопатія – 1 раз на рік або й частіше.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: