fbpx

У Франківську провели перше ґрунтовне дослідження архітектурних деталей. ВІДЕО

Культура 08:45, 27.01, 2017

Двері і брами Станиславова "відчиняються"… на сторінках унікальної однойменної монографії Богдана Губаля та його дружини Надії Бабій.

У виданні аналізуються конструкції старовинних дверей і брам другої половини XIX – початку XX століття як невід’ємного компоненту міської архітектури. Розглядається їх типологія, технологія виготовлення, функціональне призначення, історична стилістика. Книга містить фотознімки. Тут унікальні креслення та схеми. Автентичні двері на очах зникають, непокоїться автор видання. Сподівається, монографія допоможе їх колись повернути, пише ТРК "Вежа".

"Двері і брами Станиславова" – це перше ґрунтовне дослідження архітектурних деталей як важливих елементів композиції будівель. Водночас книга дає поштовх до появи аналогічних відкриттів, стверджують фахівці.

Монографія корисна насамперед для краєзнавців, істориків, архітекторів, реставраторів, столярів та студентів профільних спеціальностей. Втім, буде цікавою вона і для усіх поціновувачів історичної спадщини. Знайти книгу можна в місцевих бібліотеках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: