fbpx

У Франківську пройде ювілейний фестиваль "Вгору серця"

Стиль життя 12:12, 20.04, 2017

З 22 по 30 квітня в Івано-Франківську пройде ювілейний Х фестиваль Христового міста "Вгору серця-2017".

Гаслом цьогорічного фестивалю стало «Христос посеред нас?" Це питання кожного з нас, чи Христос дійсно посеред нас у щоденному житті, чи ми своїми вчинками і діями свідчимо про те, що Ісус між нами?

Владика Йосафат Мощич запросив християн Івано-Франківська долучитися до усіх заходів фестивалю "Вгору серця", а особливо до молитовної ходи (вервиці), яка відбудеться в неділю, 30 квітня о 17 годині від храму Царя Христа монастиря отців Василіан на Майзлях до Вічевого майдану.

"Прошу взяти з собою духовну зброю: вервиці, або чотки, свічки. Ця молитовна хода буде присвячена вервиці за мир в Україні, за духовну перемогу. Адже перша перемога здобувається на небесах. Тому, посильно будемо турбувати молитовним штурмом небеса, щоб Господь змилувався і дарував мир нашій Україні", – запросив Владика Йосафат Мощич.

Ініціатор багатьох заходів у рамках фестивалю Ярема Стецик нагадав, що за стільки років у місті відбулися "перетини християнських культур".

"Відбулися перетини, умовно кажучи, християнських культур. Тобто відбулися такі знайомства, які принесли плоди, які ми до кінця ще не розуміємо. Багато таких, які вперше у всьому світі відбулися. Є такі, що відбулися найкраще", – зазначив Ярема Стецик.

Щорічно у рамках фестивалю відбувається виставка творів учасників конкурсу "для Бога я створю найкраще". Нагородження переможців відбудеться 30 квітня о 16 год. На Вічевому майдані.

Цьогоріч фестиваль "Вгору серця" приурочений 100-річчю об’явлень Богородиці у Фатімі (Португалія), 100-літтю від дня народження Владики Йосафата Дмитренка, 125-літтю від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого, 150-літтю від дня народження блаженного священномученика Григорія Хомишина.

22 квітня о 13 год. у кінотеатрі "Люм’єр" відбудеться показ документального фільму про Йосипа Сліпого "Рифи".

27 квітня о 12 год. в обласній філармонії диякон Роман Коляда презентує свій фортепіанний альбом "Expectancy".

Особливістю цьогорічного фестивалю буде маршрут молитовного авто-мото-велопробігу, який розпочнеться від храму Богоявлення Господнього на вул. Вовчинецькій, 200а 29 квітня об 11 год. Маршрут він включатиме в себе храми міста.

У рамках фестивалю буде великий концерт на Вічевому майдані, який розпочнеться о 15 год. 29 квітня. Запрошені хорові та естрадні артисти.

По завершенні молитовної ходи у неділю, 30 квітня, на Вічевому майдані о 17.30 розпочнеться гала-концерт фестивалю. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: