fbpx

У Франківську пройшов творчий вечір резидентів "Станіславського феномену"

Культура 10:49, 30.07, 2014

29 липня на арт-майданчику "Веранда" на площі Міцкевича в Івано-Франківську пройшов літературний вечір резидентів "Станіславського феномену" Ірини Роік з Кривого Рогу та Романа Повзика з Полтави.

Ці молоді письменники були обрані для літнього покликання резиденції "Станіславський феномен". Весь липень вони провели у Франківську, знайомлячись з його красою, історією і літературою.

Свіже повітря, теплий вечір і вірші з прозою – саме так можна в кількох словах означити цю подію.

На початку заходу самі «феномени» – Ірина та Роман – розповіли глядачам про себе і свої враження від місячного перебування.

Оскільки протягом липня молоді письменники зустрічалися зі своїми старшими колегами, то далі продовжили останні. Спочатку Галина Петросаняк поділилася враженнями від знайомства з гостями і прочитала свої вірші, потім Володимир Єшкілєв в невеличкій, але запальній промові висловив радість від того, що бренд "Станіславського феномену" продовжує розвиватися.

Далі слово взяли самі резиденти. Ірина Роік і Роман Повзик прочитали свої вірші. Їм акомпанував на гітарі Олексій Каплунський. Він же і влаштував глядачам музичну паузу. Опісля естафету продовжили резиденти. Ірина прочитала своє оповідання, а Роман – ще кілька поезій.

Закінчився вечір виступом одного з організаторів резиденції – письменника Тараса Прохаська (і це доволі символічно, бо саме він в перший день знайомив гостей з Франківськом). Прозаїк сказав, що "це велике щастя, що резидентами стали саме Ірина і Роман". Наостанок він прочитав свій невеличкий текст.

Резиденти подякували всім присутнім і висловили впевненість, що ще не раз завітають до Франківська.

Антон Вайсман

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: