fbpx

В Івано-Франківську призупинили видачу містобудівної документації

Економіка 10:11, 13.06, 2017

Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради з 10 червня призупинило прийом документів у Центрі надання адміністративних послуг Івано-Франківська.

Таке рішення пов’язане із набранням чинності 10 червня ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності".

Відповідно до нового закону відбудеться перехід від триступенової дозвільної системи (повідомлення, декларація, дозвіл) до двоступеневої (повідомлення, дозвіл). А порядок оформлення дозвільних документів визначатиметься не за категорією складності об’єкта будівництва, а за класом наслідків (незначний, середній, значний).

Будівництво об’єктів середнього і значного класу наслідків здійснюватиметься виключно за дозволом. Великі житлові комплекси, багатоповерхові будинки, соціальні об’єкти, торговельно-розважальні комплекси, офісні будівлі будуть зводитись виключно за наявності повного пакету дозвільної документації. У той же час максимально спроститься дозвільна система для об’єктів незначного класу наслідків, які становлять понад 80% від загального обсягу будівництва.

Крім того, значно посилиться ефективність боротьби держави з незаконними забудовами, посилиться відповідальність посадових осіб органів держархбудконтролю за прийняті ними рішення.

Телефон для довідок в Івано-Франківську 75-03-30.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: