fbpx

У Франківську ремонт на вулиці Шевченка обіцяють завершити до Дня міста

Суспільство 08:43, 25.04, 2017

Завершується капітальний ремонт вулиці Шевченка. Зараз проводяться роботи, щоб завершити загальний вигляд вулиці на ділянці від вулиці Гординського до Січових Стрільців.

За словам начальника управління інфраструктурної політики Назара Рогіва, роботи тут на завершальній станції – залишилося встановити лавочки та антипаркувальні стовпчики, повідомила прес-служба МВК.

Основною концепцією оновленої вулиці було зробити її у стилі «shared space», ідея якої полягає у тому, що пішоходи, велосипедисти та автомобілісти використовують один простір. Вона орієнтована на пішоходів та велосипедистів, щоб зробити комфортнішим саме їхні прогулянки.

"Вулиця Шевченка знаходиться в історичному центрі міста на ній багато затишних внутрішніх двориків та будівель з цікавою архітектурою. Тому наше завдання – зберегти цю красу. Вже розпочали відновлення фасаду за адресою Шевченка 44 та ремонт першого двору будинку №9. Капітальний ремонт завершується, але роботи тут ми не припиняємо. Адже ми повинні зберегти історичну автентику нашого міста, його історичний дух", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що до Дня міста на вулиці Шевченка встановлять першу пам’ятну табличку на «Алеї відомих франківців». Перша така відзнака буде встановлена першому бургомістру, вибраному народом Станиславова Антоні Суханеку.

Як повідомлям КУРС, у 2017 році капітальний ремонт заплановано на 77,5 мільйонів гривень – відремонтують майже 40 вулиць.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: