fbpx

У Франківську відбулись урочистості з нагоди 160-ї річниці з дня народження Івана Франка

Суспільство 14:50, 27.08, 2016

В Івано-Франківську розпочались урочистості з нагоди відзначення 160-ї річниці з дня народження Івана Франка.

Розпочались святкування з покладання квітів до пам'ятника Каменяру міністром культури Євгеном Нищуком, головою Івано-франківської ОДА Олегом Гончаруком, головою обласної роди Олександром Сичем, міським головою Русланом Марцінківим та головою обласної спілки письменників Євгеном Бараном, передає Фіртка.

Відтак Євген Нищук зазначив, що Івано-Франківськ відіграє особливу роль в його житті, тут він черпає натхнення та наснагу. Адже, сказав міністр, він народився у Франковому місті і тут в нього зародилась мрія стати актором.

"Франко показав нам, наскільки ми є інтелектуальна нація, – зазначив Євген Нищук.  Це велика європейська людина, яка показала, наскільки ми є ментально потужним народом. Я радий, що я сьогодні тут можу вітати вас із 160-річчям великого мислителя, драматурга, літератора, поета. Ми повинні йти тим незворушним твердим шляхом, який нам заповідали наші велети, серед яких – Іван Франко".

Зазначимо, що родзинкою святкувань став виступ Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: