fbpx

У Франківську розповіли, чому журналістам забороняють зйомку в суді

Суспільство 12:39, 31.03, 2015

Відтепер журналістам дозволять проводити фото- та відеозйомку під час судових засідань без отримання окремого дозволу суду. Та все ж існує ряд випадків, коли зйомку можуть заборонити.

Про це повідомив заступник голови апеляційного суду в області, суддя кримінальної палати Володимир Гандзюк під час прес-конференції на тему “Гласність і відкритість судового процесу”, пише Репортер.

Єдина умова зйомки, зазначив Гандзюк, технічні відео- та фотозасоби мають бути портативними, а не стаціонарними. Він також розповів про інші обмеження, встановлені законом.

“Бувають випадки, коли журналіст може зашкодити судовому засіданню лише своєю присутністю, також часто потерпілі, свідки або обвинувачені бояться відеокамер, коли журналісти світять їм в обличчя”, – пояснив Володимир Гандзюк.

Він також зазначив, що в Україні немає чітко прописаних правил, як має поводити себе журналіст у залі суду та як може проводити зйомку.

“Україна не працює над цим питанням, тому ми керуємось рекомендаціями Ради Європи та ООН, зокрема і Європейською конвенцією з прав людини”, – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: