fbpx

У Франківську розробляють еталонну модель взаємодії у школі майбутнього. ВІДЕО

Суспільство 12:51, 09.02, 2017

Над ескізами освітянської реформи міркують місцеві педагоги. Школяра бачать насамперед особистістю, на думку якої зважають і прислухаються. Заступники директорів шкіл з виховної роботи сходяться на очевидному – більшу роль у їхній співпраці із дітьми повинні відігравати інтернет-ресурси.

Допоки одні придивляються до нової шкільної реформи, для інших керівників навчальних закладів це уже буденна робота. Зокрема, в ногу з часом ідуть у 1-ій Українській гімназії. Тут розробили еталонну модель взаємодії у школі майбутнього і успішно втілюють її у життя, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Поруч із "хмарними" технологіями – українські традиції. В Ансамблі пісні і танцю "Гуцулія" кажуть, у школі слід виховувати дитину ще й духовно. Аби маленькому глядачеві, що прийшов на концерт, було цікаво. А для цього слід давати необхідні знання. "Гуцульські" артисти запевняють, раді йти назустріч. Готові навідатися до кожної школи і розповісти про кожен свій інструмент та кожен візерунок на національному одязі.

Поступово у школах відмовляються від принципів так званої "радянської" системи навчання, стверджують у галузевому Департаменті. Теперішні учні більш розкуті та мають власну думку. А от щодо новітніх технологій, то подекуди вчителі за школярами просто не встигають.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: