fbpx

У Франківську, щоб "допомогти" сину, пенсіонерка віддала псевдополіцейським 500 доларів, 3000 грн та золото

Суспільство 07:51, 12.01, 2017

За добу шахраї ошукали трьох мешканців Івано-Франківщини.

Двоє мешканців Івано-Франківщини позбулись своїх коштів за досить поширеною схемою шахрайства. До потерпілих на мобільні телефони зателефонували невідомі особи, які представилася працівниками місцевого банку. Під час спілкування, увійшовши у довіру до своїх жертв, вони дізнались номери їхніх банківських карток, з яких пізніше зняли кошти в одного – у сумі 3000 грн, в іншого – 4250 грн, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Цього ж дня 3000 гривень, 500 доларів США та золоті вироби (кулон, підвіску, перстень та ланцюжок) втратила 78-річна пенсіонерка, жителька обласного центру. До потерпілої на стаціонарний телефон зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником місцевої поліції та під приводом уникнення відповідальності її сином, який нібито збив людину, запропонувала заявниці залагодити питання "по мирному". Аби допомогти синові, потерпіла зібрала грошові заощадження, золоті вироби та передала невідомцеві, котрий уже чекав жінку в під'їзді її будинку. Коли зрозуміла, що її обдурили, одразу ж звернулась до поліції.

Відомості про вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають усіх можливих заходів, аби встановити особи зловмисників.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: