fbpx

У Франківську стартувала студентська ліга області з баскетболу. ФОТО

Спорт 20:31, 26.11, 2016

У спортзалі кафедри фізичного виховання та здоров'я відбулися матчі студентської баскетбольної ліги області. Івано-Франківський національний медичний університет представлений на цих змаганнях одразу трьома командами.

"Цього року змагання відбуваються у новому форматі, – розповідає доцент кафедри фізичного виховання та здоров’я ІФНМУ Роман Михайленко.  Якщо раніше змагання між навчальними закладами I-II та III-IV рівнів акредитації відбувалися окремо, то зараз вони об’єднані. Отже, команд багато, і ніхто зараз не знає, яка з них у підсумку буде кращою. Приміром, в Коледжі фізичного виховання є спеціалізація "Баскетбол", а наші студенти-медики займаються баскетболом просто після своїх занять. Тим не менш ми теж можемо показати достойну гру".

Чоловіча студентська збірна ІФНМУ цього дня зустрічалась з командою Коледжу фізвиховання. Вже з перших хвилин студенти-медики вийшли в лідери в матчі і не дозволяли суперникам сильно скорочувати відставання у рахунку. Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу "Медика" з рахунком 65:36, пише КУРС з посиланням на прес-службу ІФНМУ.

"Цього року ми маємо рекорд за кількістю команд учасників,  говорить Геннадій Калашніков, головний суддя чемпіонату студентської баскетбольної ліги Івано-Франківської області.  Так, маємо дев’ять чоловічих та вісім жіночих команд. Особливо приємно, що нині багато коледжів мають свої баскетбольні команди, що студенти зголосилися взяти участь у таких змаганнях. Вони мають можливість спробувати себе у змаганнях, наближених до професійного рівня, і отримати дуже багато досвіду".

Другим матчем вечора стало своєрідне "медичне дербі"  жіноча збірна ІФНМУ проти жіночої збірної Медичного коледжу ІФНМУ. Цікаво, що обидві команди тренуються під керівництвом старшого викладача кафедри фізичного виховання та здоров’я Андрія Українця. Дівчата показали не таку результативну гру, як їхні колеги-хлопці, але емоцій і боротьби на майданчику було не менше. Справжню волю до перемоги показали студентки Медичного коледжу. У першій чверті вони поступалися студенткам ІФНМУ 6:1, та поступово змогли зібратися і врешті-решт вирвали перемогу з рахунком 20:18.

"Дуже приємно, що в нашому залі відбуваються змагання студентської баскетбольної ліги,  каже завідувач кафедрою фізичного виховання та здоров’я ІФНМУ Володимир Левко.  Радує нас те, що маємо на кафедрі представника баскетбольного корпусу України, інспектора Федерації баскетболу України, голову суддівського корпусу області з баскетболу Романа Михайленка. Думаю, завдяки йому не лише футбол, волейбол, а й баскетбол займає чільне місце в нашому університеті поруч з іншими видами спорту".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: