fbpx

У Франківську стартував конкурс проектів та програм для ОСББ, будинкових, вуличних та квартальних комітетів

Суспільство 16:48, 10.02, 2016

Сьогодні, 10 лютого, в Івано-Франківську відбувся навчальний семінар задля надання методичних рекомендацій щодо умов та порядку проведення міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства для ОСББ, будинкових, вуличних та квартальних комітетів, житлово-будівельних кооперативів міста.

Начальник експертно-аналітичного відділу Івано-Франківської міської ради Станіслав Козлов розпочав з того, що йому дуже приємно бачити у залі стільки людей, оскільки це означає, що такий конкурс є вкрай потрібним, пише ГК.

Він розповів, що цього року конкурс відбудеться трохи швидше, ніж раніше. Тому до 1 березня всім охочим треба написати проекти та програми, обговорити проблему з мешканцями та взяти участь у конкурсі. Він проводиться в рамках програми розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства на 2016-2020 роки.

За його словами, і конкурсна комісія, і депутати, і секретар міськради прийняли рішення кардинально не змінювати умови, щоб “не збивати вас з уже протоптаного шляху”. Змінився тільки склад конкурсної комісії, оскільки зараз новий склад міської ради. Головою конкурсної комісії за посадою завжди є секретар міськради. В цьому році –  це Оксана Савчук.

Станіслав Козлов наголосив, що конкурс реалізовується за формою співфінансування – 85% кошти міського бюджету + 15% кошти учасника.

“Є надія, що в цьому році всі будуть задоволені, отримавши кошти і реалізувавши свої проекти”, – додав він.

Однак переможцям конкурсу, яких буде понад 30, треба підготувати звіт про використані кошти.

Секретар міської ради і голова конкурсної комісії Оксана Савчук повідомила, що першочергово треба визначити ті проблеми, які є у будинку.

“Вам, як головам, треба думати, що ви можете такого зробити, на що мешканці ніколи не здадуть гроші. Наше завдання максимально вам посприяти і щоб ваші мешканці повірили, що можна спільно зробити ремонт будинку чи ще щось, що вам найбільше потрібно”, – акцентувала вона.

Варто зазначити, що переможці конкурсу готівку не отримають. Гроші перерахують підряднику за виконану роботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: