fbpx

У Франківську студентів-іноземців без документів будуть затримувати. ВІДЕО

Суспільство 13:02, 25.08, 2016

Державна міграційна служба в Івано-Франківській області виявила, що три вищі навчальні заклади області порушують законодавство у частині запрошення на навчання іноземних студентів через посередницькі фірми, мотивуючи це наказом Міністерства освіти і науки.

Начальник ДМС в Івано-Франківській області Сергій Саїв зазначає, що у наказі МОНу жодного слова про посередницькі фірми немає, пише КУРС із посиланням на ТРК "3 студія".

За словами чиновника, є 12 посередницьких фірм, які працюють з ІФНМУ і 6 – з ІФНТУНГ. Більше половини запрошених через посередницькі фірми студентів не з'являються на навчання. Прослідкувати, чи перетнули вони кордон України, досить важко. Однак саме вони потрапляють у категорію "нелегальних мігрантів".

Минулого року було прийнято 72 рішення про примусове повернення іноземних громадян до країн походження. З них двох громадян випровадили у примусовому порядку, а десятьом скоротили термін перебування в Україні.

Напередодні нового навчального року міграційна служба просить виші пильніше ставитися до перебування іноземців в області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: