fbpx

У Франківську студенти Інституту мистецтв показали "Портрети патріотів"

Суспільство 16:05, 02.02, 2017

У приміщенні НД "Просвіта" в Івано-Франківську відкрилася виставка студентів Інституту мистецтв ПНУ, присвячена Дню пам'яті Героїв Крут, під назвою "Портрети патріотів (учасники АТО: воїни, медики, волонтери)".

До експозиції увійшло 20 плакатів із зображеннями українських героїв АТО, медиків, а також жінок, які брали участь у бойових діях на сході України. Це минулорічні дипломні роботи студентів.

Автором ідеї став колишній студент Віталій Смерека, який під враженнями від Майдану та війни, яка йому слідувала, два роки тому запропонував створити серію портретів героїв Небесної сотні. На цьому студент не зупинився та продовжив створювати плакати з портретами сьогоднішніх героїв у власному художньому осмисленні. Молода художниця Іванна Сахрук підтримала одногрупника та виконала плакати медиків-волонтерів. А студентка заочного відділення Галина Іванчук виконала плакати, присвячені жінкам-героям.

"Дуже приємно, що ці плакати виконані надзвичайно якісно. І тішуся, що студентів, яких ми вчимо впродовж п’яти років, ця тема хвилює. Ці теми ми не підказували. Це те, що йшло від їхнього серця, вони хотіли допомогти, чим могли", – зазначила доцент кафедри дизайну Ірина Дунтяк

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: