fbpx

У Франківську студенти вшанували пам'ять Небесної сотні. ФОТО

Суспільство 18:56, 21.11, 2016

Відзначити третю річницю Революції Гідності на Вічевий майдан прийшли кілька десятків франківців.

Місце проведення сьогоднішнього віче обрали не випадково. 

"Саме тут три роки тому вперше зібралися студенти. Повстали за Майдан, за Україну, за підписання Меморандуму про асоціацію", – говорить голова Cтудентської ради Університету права імені Короля Данила Галицького Михайло Мельникович.

1
Віче розпочалося хвилиною мовчання за полеглими героями Небесної сотні.
 
Голос івано-франківського Майдану Ростислав Микитюк подякував усім, хто в першу ніч вийшов на Майдан, всім тим, хто виходив пізніше, та тим, хто прийшов сьогодні.
 
Микитюк залишився вражений малою кількістю учасників віче. 
"Прикро було дивитися, скільки людей було на Майдані у день, коли проголосували "закони 16 січня". Тоді не прийшли, бо боялися. Сьогодні кого боїмося, боїмося пам'яті? Чого ми тоді повиходили, за якими цінностями? – задається питанням Микитюк.  Сьогодні всім на все наплювати, і це болить. Я вважаю, що ми маємо приходити на Майдан. Ми завжди маємо пам'ятати жертв Майдану". 
Заступник керівника Штабу національного спротиву Михайло Королик закликав франківців не бути зараз байдужими до подій, що відбуваються у країні.
 
"21 листопада 2013 року нас було у рази менше, ніж зараз. Я пригадую, нас тоді було десь зо два десятки. Це була маленька іскорка, з якої запалав величезний революційний вогонь. Від кожного з нас залежить наше майбутнє. Ми виходили на Майдан не заради того, щоб змінився президент чи якийсь політик сів у своє крісло, ми виходили за зміну системи", – звернувся Королик до присутніх.
По закінченню віче учасники з лампадками у руках сформували колону та рушили у Меморіальний сквер до могили героя Небесної сотні Романа Гурика.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: