fbpx

У Франківську судитимуть киянина, який через "накладки" на банкомати отримав доступ до трьохсот карток

Суспільство 10:27, 16.03, 2017

Використовуючи "накладки" на банкомат та відеофіксацію, зловмисник отримав інформацію з магнітних стрічок банківських карт користувачів після виконання ними операцій на цифровій клавіатурі банкомата.

Таким чином, проникнувши в автоматизовану систему банкоматів, він заволодів інформацією з магнітних стрічок карт 295 клієнтів банку та їх ПІН-кодами, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Івано-Франківською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину за попередньою змовою), ч. 1 ст. 231 (незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю) КК України щодо раніше судимого 32-річного жителя столиці.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний правопорушник, за попередньою змовою із ще одним спільником, з метою незаконного заволодіння чужим майном упродовж 2014 року встановили несанкціоновані пристрої на банкоматах одного з банків у Івано-Франківську.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 361 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: