fbpx

У Франківську триває фестиваль українського кіно

Стиль життя 12:54, 19.11, 2016

Організатори фестин підготували для кіношанувальників п'ять найкращих стрічок сучасного українського кінематографа.

Іванофранківці та гості міста вже переглянули "Українських шерифів" – документальний фільм, знятий Романом Бондарчуком у копродукції України, Латвії та Німеччини, фільм "Мудаки. Арабески"  кінозбірка вітчизняних режисерів про гостру соціальну проблему мудацтва та контраверсійне "Плем’я"  роботу Мирослава Слабошпицького. Цей фільм є першим у світі, знятим без єдиного слова, виключно мовою жестів, і при цьому не має субтитрів, інтертитрів чи закадрового голосу, пише golos.com.ua.

Стрічку було представлено на понад 100 кінофестивалях світу, де вона отримала понад 40 нагород. 19 листопада фестиваль пропонує стрічку 2013 року про знаменитого вірмено-українського кінорежисера Сергія Параджанова. Її було висунуто від України на премію "Оскар" у номінації "найкращий фільм іноземною мовою".

У неділю  в день закриття фестивалю  показуватимуть україно-австрійський документальний драматичний фільм про безпритульних. Стрічка Юрія Речинського "Хворісукалюди" завоювала головні призи в Лондоні, Сараєві, Відні, Мексиці та Франції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: