fbpx

У Франківську туристи зможуть безкоштовно піднятися на оглядовий майданчик на ратуші

Суспільство 16:49, 16.05, 2017

З 21 травня в Івано-Франківську стартує шостий сезон безкоштовних туристичних екскурсій містом. По завершенню кожної екскурсії гості з інших міст зможуть безкоштовно піднятися на оглядовий майданчик міської ратуші.

Як писав КУРС, проведення циклу безкоштовних екскурсій впродовж травня-серпня для жителів і гостей Івано-Франківська було започатковано управлінням зовнішніх економічних зв’язків і туризму ОДА у 2012 році з нагоди відзначення 350-річчя Івано-Франківська.

Організація такої щорічної акції дозволяє залучити якнайбільшу кількість людей до ознайомлення з основними туристичними об’єктами "столиці Карпат", вивчити історію заснування міста, почути цікаві історії професійних екскурсоводів про видатних людей краю та місцеві легенди.

За час проведення безкоштовних екскурсій їх відвідали понад 1500 людей.

За словами начальника відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталія Передерка, у минулі роки екскурсії відвідували щоразу понад 30 людей. Цього року очікується ще більший наплив туристів.

"Івано-Франківськ перестав бути транзитним містом. Він перестав бути "воротами в Карпати", а став "серцем Карпат", що навіть прозвучало у ролику до Євробачення. Сьогодні це місто, в якому можна відпочити не день і не два. Місто розвивається культурно, інфраструктурно, туристично. Це місто-прогулянка", – зазначив Віталій Передерко.

Для туристів з інших міст у цьому сезоні підготували сюрприз – по завершенню екскурсій вони зможуть безкоштовно піднятися на оглядовий майданчик на міській ратуші.

Екскурсії проводили щоразу інші екскурсоводи, і тому вони були авторськими і неповторними. Вони кажуть, що часто такі піші прогулянки містом більше цікаві місцевим мешканцям, оскільки туристи, приїжджаючи на відпочинок, готові платити кошти за такі розваги.

"Останнім часом помінялися методи ведення екскурсій,  каже краєзнавець та екскурсовод Іван Бондарев. – Якщо раніше це була радянська школа і показували видатні пам’ятки історії, архітектури – "тут був якийсь з’їзд, а тут народився письменник…", і це саме було в 90-х роках, зараз стало цікавіше, динамічніше, живіше, активно розповідають легенди, байки, жартують з туристами. Екскурсія зразка 2016 року і 1999  це небо і земля".

Середня тривалість пішої екскурсії  близько двох годин. Якщо у минулі роки екскурсії починалися з міської ратуші, то тепер плануватимуться так, щоб закінчувалися на оглядовому майданчику. Усього цього року планується провести 15 безкоштовних екскурсій.

Директор КП "Центр розвитку міста та рекреації" Руслана Василюк запрошує гостей міста до туристично-інформаційного центру, який знаходиться на першому поверсі міської ратуші. Тут можна отримати інформацію про місто, куди піти, отримати мапу.

За підсумками минулого року Івано-Франківська область зайняла третє місце в Україні за загальною кількістю туристів, яким було надано послуги, за кількістю організованих внутрішніх туристів, які відвідали область, за кількістю в'їзних (іноземних) туристів, а так само друге місце за доходом від наданих туристичних послуг. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: