fbpx

У Франківську урочисто відкрили автоматизовану котельню

Суспільство 13:39, 26.12, 2016

26 грудня в Івано-Франківську відбулось урочисте відкриття відремонтованої котельні, що знаходиться за адресою вул. Військових Ветеранів, 8А. Тепер її робота повністю автоматизована.

Гроші на цей ремонт виділили ЄБРР і уряд Швеції, пише "Галицький кореспондент".

"Ми сподіваємось, що наступного року таких котелень стане більше – для цього є всі можливості, адже є добра співпраця з ЄБРР та грантові кошти. Тому сьогодні відкриваємо повністю модернізовану котельню – крім іншого, ремонт привів до значної економії газу та електроенергії", – розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Після цього посадовці перерізали стрічку і зайшли в саму котельню. Мер зазначив, що треба б провести роботи з благоустрою прилеглої території (тут можна погодитись, її стан дійсно жахливий – ред.)

"Маємо вісім мегават загальної потужності – 4 газових котли по 2 мегавата. Робота котельні відтепер може здійснюватись у повністю автоматичному режимі, без потреби у постійному перебуванні тут обслуговуючого персоналу. Споживачами цієї котельні є 21 житловий будинок, 2 дошкільні та 2 шкільні навчальні заклади, бюджетні організації. Ремонт проводився протягом останніх двох місяців. Він призвів до того, що енергоспоживання котельні знизилось майже удвічі, також знизились затрати газу та води", – пояснив Василь Рущак, директор ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Посадовець додав, що старий котел залишили – як музейний експонат, щоб показувати наступним поколінням, як опалювали Франківськ на техніці 1970-1990 років. Вартість оновленої котельні – 500 тисяч євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: