fbpx

У Франківську вандали знищили десять сакур, які планували висадити до Дня міста. ФОТО

Суспільство 13:12, 12.04, 2017

На території господарського подвір'я міського парку невідомі вандали поламали 10 дерев сакури, які місто отримало від резиденції посла Японії в Україні.

Про це у мережі Фейсбук повідомив міський голова Руслан Марцінків.

“Просто не вкладається в голові! Сьогодні вночі якісь вандали цілеспрямовано вдерлись на господарське подвір’я міського парку та поламали 10 сакур. Дерева нам передали з резиденції посла Японії в Україні.

Символічно у рік Японії в Україні в різних містах нашої країни мають з’явитись алеї сакур. Одним з таких було обрано Івано-Франківськ. Таким чином, абсолютно безкоштовно, як подарунок від японців, у нас мала з’явитись ще одна атракція. Але, на жаль, дехто з наших мешканців, вочевидь, таких подарунків не приймає”, – написав Марцінків.

Вартість одного дерева – приблизно півтори тисячі гривень. Тобто загального збитку завдано на 15 тис. грн. Дерева, які поламали невідомі, планували висадити за сприятливих погодних умов. 

“Урочисте відкриття алеї планували на День міста, щоб подарувати франківцям ще одне маленьке весняне диво”, – пише Марнціків.

Міський голова запевнив, що місто зробить все, аби відкрити алею

“От тільки тепер місто має самостійно працювати над цим, щоб не образити наших друзів з Японії”, – підсумував мер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: