fbpx

У Франківську відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України

Суспільство 22:55, 20.01, 2017

В Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. І. Франка відбулися урочистості з нагоди відзначення 98-ої річниці Соборності України.

Привітати жителів Прикарпаття зі святом прийшли голова облдержадміністрації Олег Гончарук, голова обласної ради Олександр Сич, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Як зазначив у вітальному слові Олег Гончарук, 22 січня – знаковий день в історії України, адже символізує єднання східних та західноукраїнських земель, консолідацію українського суспільства. Саме у ці дні три роки тому розпочався  найбільш трагічний період сучасного покоління українців. Під час Революції Гідності за демократичний європейський вибір та свободу віддали життя Герої Небесної сотні.
"Урочисте проголошення 98 років тому на Софіївській площі Акту Злуки стало підґрунтям для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї, – підкреслив очільник Івано-Франківщини.  День Соборності нагадує нам про незламність українського духу, який ще нікому не вдавалося і не вдасться перемогти".
Цього дня у вітальних адресах представників обласної та міської влади зазначалося, що з початком проведення антитерористичної операції на Сході України, Соборність стала справжньою національною ідеєю українського народу. Її основою стало культурно-духовне єднання українців.

У рамках відзначення Дня Соборності України колектив Національного президентського оркестру, засновником і художнім керівником – головним диригентом якого є народний артист України Анатолій Молотай, презентував глядачам музичні твори класичної музики та відомі твори українських композиторів, зразки світової музичної культури.

Зазначимо, що унікальний творчий колектив нашої держави, в якому гармонійно поєдналися духовий, камерний, симфонічний, естрадно-симфонічний склади оркестру та біг-бенд, що дає можливість застосовувати в своїй творчій діяльності різні жанри та стилі музичного мистецтва, гідно представляє національну музичну культуру України і у світовому мистецькому просторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: