fbpx

У Франківську відбувся допрем’єрний показ історичного фільму "Червоний"

Наша історія 20:31, 12.08, 2017

У суботу, 12 серпня, в Івано-Франківську відбувся допрем'єрний показ гостросюжетного історичного кінофільму "Червоний".

Перед кіносеансом команда творців фільму провела прес-конференцію, під час якої розповіла про історію створення стрічки. На зустріч зі ЗМІ прийшли режисер Заза Буадзе, оператор Олександр Земляний, актори Ігор Колтовський, Микола Береза, Олег Шульга та Любов Тищенко, пише Репортер.

"Фільм знімався у Кривому Розі, – розповідає режисер. – Зйомки забрали в нас три місяці. Багато персонажів, масовка – понад 700 людей. Акторів шукали по всій Україні, й 80% із них дебютували в цьому фільмі".

Актори кажуть, що під час зйомок відчували неймовірну підтримку режисера і це допомагало їм "вростати" в образ.

"Заза – із тих людей, які надихають своїх акторів, вірять в них", – каже про режисера акторка Любов Тищенко.

Бюджет фільму – 2,5 млн гривень.

Сюжет стрічки розповідає про героя, який бореться за ідеали вільної України в умовах протистояння ворожому тоталітарному режиму 1947 року. У страшну м’ясорубку сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, де мусить пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай. Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

"Насправді ми показали боротьбу, яка триває досі, а граючи у фільмі, думали про хлопців, які зараз воюють на Сході", – зазначив актор Микола Береза.

Загальнонаціональну прем’єру фільму українські глядачі з усіх куточків країни побачать на День Незалежності, 24 серпня цього року.

Цьогоріч українці побачать 13 нових фільмів національного виробника, і "Червоний" відкриває цей цикл.

"Ой, у лузі червона калина…" – кліп гурту "Гайдамаки" й Тоні Матвієнко з використанням відеоряду з художнього фільму "Червоний". 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: