fbpx

У Франківську відкрилась персональна виставка картин Галини Григорук. ФОТО

Культура 11:37, 14.01, 2017

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулось офіційне відкриття персональної виставки живопису асистента кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини Івано-Франківського національного медичного університету Галини Григорук.

"З дитинства я захоплювалась малюванням, але потім я вибрала професію лікаря, – розповідає Галина Григорук.  Я дуже люблю свою професію, мені подобається наш університет, але душа прагнула ще чогось. І одного разу в мене з’явилось натхнення і захотілось малювати. Малюю здебільшого вечорами, ночами, вихідними. Мені цікаво пробувати та вивчати щось нове, але не можу прогнозувати, що буду малювати в майбутньому. Хтозна, куди мене поведе пензель", – передає прес-служба ІФНМУ.

За словами Галини Григорук, вона хоче поєднати мистецтво зі своєю професією.

"Маю бажання створити щось на кшталт арт-терапії, – говорить живописець. – Я вважаю, що споглядання мистецтва теж може бути засобом лікування".

На виставці представлені натюрморти та пейзажі  у таких жанрах працює авторка. За неповний рік вона встигла створити понад 30 робіт. Така продуктивність вразила навіть місцевих іменитих майстрів образотворчого мистецтва, які відвідали виставку.

"Те, що ця людина лікар і захоплюється образотворчим мистецтвом, як на мене, це абсолютно гармонійне поєднання,  каже голова правління Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України Микола Якимечко.  Представлені композиції говорять про те, що їхній автор залюблений у цей світ, любить життя, оптиміст і намагається поділитися цією красою та оптимізмом з навколишнім світом. Видно намагання створити красиву роботу. А те, що де-не-де є композиційна, тональна чи колористична хиба,  то це не страшно. Мікеланджело був геніальною людиною, але вчився все життя".

"Людина, яка не має мистецької освіти, займається медициною і малює, в мене викликає тільки пошану, повагу і любов,  говорить Дмитро Сивак, Заслужений майстер народної творчості України.  Ми бачимо, що треба просто ставати і працювати, але робити це насамперед з любов’ю. Рівень робіт досить високий, вони мені дуже подобаються".

Наприкінці відкриття сталась приємна несподіванка для всіх присутніх. Галина Григорук влаштувала лотерею та подарувала її переможцю одну зі своїх картин.

1

2

Експозиція представлена в приміщенні відділу мистецтв наукової бібліотеки (4 поверх). Виставка триватиме до 24 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: