fbpx

У Франківську відкрилась "Різдвяна виставка". ФОТО

Культура 18:13, 04.01, 2017

Сьогодні у виставковій залі НСХУ в Івано-Франківську відбулось відкриття традиційної "Різдвяної виставки". Свої роботи на ній показали десятки прикарпатських митців.

"Це відчуття середини зими, різдвяних свят. Участь у виставці взяли художники не лише з Івано-Франківська, а й з Калуша, Коломиї, з деяких районів. Мені приємно, що ми, як спілка зі статусом національної, справді виконуємо ті статутні вимоги щодо підтримки і популяризації образтворчого мистецтва на Прикарпатті", – розповів голова обласної організації Національної спілки художників України Микола Якимечко.

Серед робіт – картини, виконані у різноманітних техніках, розпис на склі, керамічні скульптури, вишивка та інші твори на різдвяну і святкову тематику, пише ГК.

"Знаєте, зараз дуже багато нехорошого в житті. Нам потрібні вічні цінності – добро, яке віщує народження Ісуса Христа. Традиції повинні підтримуватись – ми маємо колядувати, ми маємо передавати в мистецтві радість від такого величного свята", – додав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Поглянути на твори мистецтва прийшло кілька десятків франківців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: