fbpx

У Франківську відкрилася виставка, присвячена письменнику-гумористу Павлу Добрянському

Культура 17:39, 06.03, 2015

Виставка "Світив душею і посмішкою" з нагоди 85-ліття від дня народження українського письменника-гумориста Павла Добрянського відкрилася сьогодні, 6 березня, у Літературному музеї Прикарпаття.

На відкритті виставки виступив голова Івано-Франківського осередку Національної спілки письменників України Євген Баран, письменники Ольга Слоньовська, Ярослав Ткачівський, Василь Бабій, Дмитро Юсип, інші автори, а також друзі Павла Добрянського, якому саме сьогодні мало би виповнитися 85 років. Також пам'ять письменника вшанують у вівторок в Богородчанській районній бібліотеці, пише ГК.

Як зазначив Євген Баран, минулого року в Богородчанах уперше провели фестиваль гумору імені Павла Добрянського, а цьогоріч фестивалю не буде:

"Ми вирішили утриматися зі зрозумілих причин, адже йде війна і нам треба просто почекати, набратися терпіння, сил і мужності…"

Також відомий критик і голова Івано-Франківської організації НСПУ розповів, що найближчим часом буде заснована літературна  премія імені Павла Добрянського і встановлена меморіальна дошка письменнику.

В експозиції виставки використані матеріали з фондових зібрань Літературного музею Прикарпаття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: