fbpx

У Франківську відкрили анотаційну дошку подружжю Вінтонів

Суспільство 16:43, 24.02, 2017

На фасаді будинку №83 на вул. Довгій в Івано-Франківську відкрили та освятили першу у цьому році анотаційну дошку. Присвячена вона видатним франківцям, націоналістам, політв'язням радянських таборів та членам Української Гельсинської спілки – подружжю Вінтонів Богдану та Оксані.

"Це насправді знакова програма для Івано-Франківська і для України загалом. Я спілкувався з учасниками бойових дій. Багато хто з них виховувався ще в радянській системі, адже виростав в східних областях. І я запитав їх, чому вони пішли віддавати своє життя за Україну. Вони відповіли, що для них дуже важливим є подвиг попередників-націоналістів, Січових стрільців, воїнів УПА. Ми тільки зараз відновлюємо пам’ять про ці подвиги, пам’ять про наших героїв, про наших батьків. І саме ця програма покликана зберегти згадку. Не для рідних, адже вони пам’ятатимуть завжди. А зберегти для звичайних людей. Щоб вони пройшли вулицею і побачили, що у цьому будинку жила чи працювала визначна постать", – зауважив під час відкриття дошки міський голова Івано-Франківська та один з ініціаторів програми Руслан Марцінків, пише прес-служба МВК.

Минулого року в місті встановили 18 дощок, а за весь час існування програми на вулицях Івано-Франківська з'явилось понад півсотні пам'ятних табличок. Щодо цього року – проект продовжують. І Руслан Марцінків закликав громаду подавати свої пропозиції щодо людей, яких варто вшанувати в межах програми.

На дошках – коротка інформація про постать, але за допомогою QR-коду можна перейти на офіційний сайт програми та прочитати повний життєпис людини двома мовами – українською та англійською.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: