fbpx

У Франківську відкрили обеліск пам'яті героя Небесної Сотні Романа Гурика

Суспільство 19:23, 02.10, 2014

В Івано-Франківську у день народження героя Небесної сотні Романа Гурика урочисто відкрили обеліск, присвячений студентам та викладачам, котрі загинули у боротьбі за незалежність України.

Обеліск встановили на подвір’ї Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, у якому Роман навчався.

З нагоди відкриття студентський хор виконав пісню, яка стала одним із символів Майдану, – "Пливе кача".

Ректор університету Ігор Цепенда зазначив, що відкриття обеліску у день народження Романа Гурика є знаковою  подією. Ректор сподівається, що цей постамент кожного дня нагадуватиме іванофранківцям про героя Небесної сотні.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич, відзначив, що у майбутньому такі постаті, як Роман та інші герої Майдану та АТО, стануть фігурами нової української міфології, котра зможе консолідувати весь український народ.

2 жовтня Герою "Небесної Сотні" Роману Гурику виповнилось би 20 років.

Роман був студентом Прикарпатського університету, факультету психології. Загинув 20 лютого на вулиці Інститутсьій від постріла снайпера в скроню, коли  в перших рядах, абсолютно безбройний, з металевим щитом в руці захищав право на краще майбутнє своєї країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: