fbpx

У Франківську відкрили пам'ятник угорському поету Шандору Петефі

Суспільство 07:16, 01.08, 2017

В міському парку ім. Тараса Шевченка відкрили пам'ятник угорському поету, революціонеру Шандору Петефі.

Встановлена скульптура стала першою в Івано-Франківську у рамках співпраці з країнами міст-побратимів, передає прес-служба МВК.

На офіційне відкриття постаменту завітав міський голова Руслан Марцінків із заступником Богданом Біликом. Не оминули увагою подію й гості з Угорщини. Лежак Шандор – заступник голови Державних Зборів Угорщини з помічником Гашпаром Роландом, Ерно Кешкень – Надзвичайний та Повноважний посол Угорщини, Бугайла Йожеф – Генеральний консул Угорщини у м. Ужгород, а також Юрій Кравченко – Президент державного самоврядування українців Угорщини та Василь Вишиванюк – Почесний консул Угорщини в м. Івано-Франківську. 

За словами міського голови Руслана Марцінківа, відкриття пам'ятника угорському поету – вагомий крок, що свідчить про тісну співпрацю наших країн.

"Шандор Петефі для угорців така ж культова особа, як для українців Тарас Шевченко. Міжнародні і культурні відносини України та Угорщини починаються досить давно. І дуже приємно, що делегація з батьківщини Шандора Петефі завітала до Івано-Франківська. На прикладі біографії угорського поета бачимо надзвичайну схожість з нашим патроном – Іваном Франком. Вони обидва любили словом і боролися за свободу, обидва були революціонерами і мрійниками, обоє пробували себе в політиці. Приємно, що тісні дружні відносини між нашими народами закріплені в нашому місті в такому чудовому прояві, у такій визначній постаті", – зазначив Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: