fbpx

У Франківську відкрили першу заправку для електромобілів. ФОТО. ВІДЕО

Суспільство 13:21, 18.03, 2016

На вулиці Дудаєва, 10, біля ресторану "Зосина воля", відбулось відкриття першої зарядної станції для електромобілів у Франківську.

Платформа “Тепле Місто” започаткувала напрям “Енергоефективність” відкриттям першої зарядної станції в Івано-Франківську. Станцію встановили у партнерстві з компанією “Тенко” та Tesla Club Ukraine.

Зарядна станція, запевняють ініціатори, забезпечує швидку зарядку і є універсальною: підходить для всіх електрокарів, які сьогодні їздять в Україні.

На відкритті показали, як станція заряджає електромобіль. Зарядити електромобіль можна безкоштовно, напругу кожен автомобіль вибирає індивідуально.

Одразу після офіційного відкриття, ця зарядна станція буде висвітлена на мапі від додатку Tesla Club Ukraine.

Ігор Сусяк, координатор напрямку “Енергоефективність” платформи “Тепле Місто” розповів про те, чому розвиток інфраструктури електрозаправок є важливим для нашого міста. 

“Відмова від двигунів внутрішнього згоряння і перехід на чисту енергію є беззаперечним світовим трендом. Практика показує, що біля однієї електрозаправки формується парк з двадцяти електрокарів. До того маємо прекрасну можливість приєднатися до всеукраїнської мережі з виходом у Європу”.

Назар Шимоне-Давида, керівник Tesla Club Ukraine, розповів, чому потрібно відкривати такі станції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: