fbpx

У Франківську відкрили рентгенкабінет, де обстежуватимуть студентів трьох ВНЗ. ФОТО

Здоров'я 10:17, 01.02, 2017

У вівторок, 31 січня, в університетській клініці Івано-Франківського національного медичного університету, що по вулиці Короля Данила, відбулось урочисте відкриття нового рентгенівського кабінету.

Мета відкриття нового кабінету – проведення профілактичних рентгенологічних досліджень органів грудної клітки студентів і співробітників ІФНМУ. Також в клініці обстежуватимуть студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Буквально за кілька днів роботи нового комплексу в університетській клініці обстежили близько 120 пацієнтів, інформує прес-служба ІФНМУ.

"В нашій клініці вже відкрито другий рентгенівський кабінет,  розповідає професор кафедри радіології та радіаційної медицини ІФНМУ Петро Дудій.  Він обладнаний цифровим рентгено-діагностинчним комплексом КРДЦ-02-Альфа. Це базова рентгенологічна система, яка призначена для проведення рентгенографічних досліджень всіх органів і кісток нашого організму. Тобто на цьому апараті можна проводити дослідження грудної клітки, черевної порожнини, тазу, черепа, кісток та всіх відділів хребта. Перевагою цього апарату є цифрова приймаюча система, яка дає зображення одразу на екрані монітора та зберігає його в архіві. В архіві можна зберігати близько 50 тисяч діагностичних зображень. Пацієнтам їх можуть видавати як на папері, так і на цифрових носіях".

"В першу чергу цей кабінет призначений для профілактичних оглядів студентів і працівників не лише медичного університету, а й ще двох наших братніх вишів,  говорить ректор ІФНМУ Микола Рожко.  Це стане ще однією ланкою в покращенні наших стосунків. Те, що ми тут сьогодні відкрили, служитиме в першу чергу для здоров’я наших людей".

"Ця подія дуже важлива, тому що Івано-Франківський національний медичний університет робить кроки до розвитку своєї університетської матеріальної бази,  каже ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський.  Я знаю досвід багатьох університетських клінік, які є значно краще оснащені, ніж спеціалізовані клініки. Дуже важливо, що сучасне медичне обладнання, яке нині закуповується за державні кошти, було доступне для користування науковцями медичного університету. Тому що, крім звичайного практичного використання, там можна буде проводити комплекс досліджень, напрацьовувати методики лікування".

"Дуже добре, що в нас у місті, в медицині, робиться щось для людей справді корисне і потрібне,  говорить проректор Прикарпатського національного університету Андрій Загороднюк.  Сьогодні вже модно говорити, що ми маємо проблеми, нам хтось щось винен, ми щось не можемо. А от взяти і зробити і показати, що ми щось можемо,  це велика справа для суспільства".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: