fbpx

У Франківську відкрили Всеукраїнський конкурс хорових диригентів

Культура 14:01, 27.10, 2016

27 – 30 жовтня в Івано-Франківську проходить Другий Відкритий Всеукраїнський студентський конкурс хорових диригентів та науково-практична конференція "Хорове мистецтво у вищій школі: проблеми і перспективи професійної підготовки".

Відкриття конкурсу відбулося сьогодні об 11:00 год. в Івано-Франківській обласній філармонії. Тут пройдуть також перший і третій тури конкурсу. Другий тур проведуть в актовій залі Інституту мистецтв.

"Дніпро, Київ, Одеса, Мелітополь, Харків, Львів, Тернопіль та інші – загалом, участь в конкурсі беруть 16 міст", – розповіла член журі, професор Любов Серганюк, яка очолює кафедру методики музичного виховання та диригування Навчально-наукового Інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника. До речі, конкурс присвячено 50-річчю кафедри, яка і є його головним організатором.

Конкурс зробили відкритим на перспективу, зазначила викладач, щоби з'ясувати, чи буде можливість в майбутньому проводити його як міжнародний – за участю студентів з інших країн. Такі заявки надходили на конкурс і цього разу, інформує ТРК "Карпати". 

Нагородження переможців та гала-концерт – 30 жовтня у філармонії, початок о 16 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: