fbpx

У Франківськ діти з прифронтової зони привезли виставку художніх робіт

Культура 13:21, 31.05, 2017

У рамках проекту "Україна у нас єдина" до Міжнародного дня захисту дітей учні художнього відділення Маріупольської школи мистецтв представили виставку "В прагненні миру". Експозиція відкрита в Музеї мистецтв Прикарпаття.

Незаважаючи на перебування у прифронтовій зоні, де постійно чути відголоски війни (а деяких дітей жахи війни торкнулися особисто), діти продовжують мріяти та вірити в найкраще майбутнє нашої країни та відображають позитивний, добрий, сонячний світ.  Надані до експозиції 32 творчі роботи виконані у різноманітних техніках (акварель, гуаш, пастель, кольорові олівці, цифрова графіка) та жанрах (портрет, краєвид, тематична композиція).

Художнє відділення Маріупольської школи мистецтв засновано в 1992 році. Всього у школі навчається близько 1000 учнів на музичному, хореографічному, художньому відділеннях. Також у школі працює Зразковий оперний театр "Щедрик". Очолює роботу директор школи Чередниченко Олександр Григорович.

На художньому відділенні близько 300 учнів отримують основи професійних знань з рисунку, живопису, станкової та декоративної композиції, скульптури та історії мистецтв, комп'ютерної графіки. Педагогічний колектив складає 9 викладачів вищої та першої категорії та методисти. Завідувач відділення Макаренко Любов Василівна – викладач-методист, спеціаліст вищої категорії.

Творчі роботи учнів художнього відділення експонувалися в Австрії, Угорщині, Індонезії, Індії, Греції, Польщі, Болгарії та на Кіпрі. Ведеться постійна експозиційна діяльність в рідному місті – на всіх мистецьких просторах. Учні відділення беруть участь та одержують перемоги у багатьох міжнародних конкурсах – "Підводні фантазії" (м. Красний Ліман), "Зоряні мости" (м. Бердянськ), "Кумири літа" (Польща), "Весняний зорепад" (Польща), "Літо, творчість, посмішки" (Польща), "Планета дитинства" (Угорщина), "Майбутнє країни" (Маріуполь).

Гордість школи – учні відділення – кожного року стають фіналістами та переможцями міського рейтингового конкурсу "Майбутнє Маріуполя". Більш ніж 200 випускників відділення продовжують навчання в спеціалізованих вищих навчальних закладах України та зарубіжжя (Ізраїль, Німеччина, Польща, Греція, Словаччина).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: