fbpx

У Франківську відправили панахиду за загиблими Героями. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 15:38, 20.02, 2016

У Меморіальному сквері Івано-Франківська пройшла поминальна панахида за Героями Небесної Сотні та усіма тими, хто поклав життя за Україну.

Панахиду очолив Єпископ помічник Івано-Франківський Преосвященний Владика Йосафат.

Кир Йосафат пригадав, за що боролись Герої Небесної Сотні та які ідеали повинні сповідувати усі, хто їх вшановує.

"Усі ці люди поклали своє життя, щоб ми жили краще, щоб ми відчули ту справжню гідність у відношенні одне до одного", – наголосив Преосвященний Владика.

Згадуючи події дворічної давності, Архієрей прирівняв Героя Небесної Сотні Романа Гурика з старозавітнім Давидом, котрий без зброї вийшов на бій з досвідченим воїном Голіафом і переміг його, інформує прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Дідусь Романа Мирослав Базилько подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять його онука та всіх загиблих з Небесної Сотні.

"Два роки назад констатували факт смерті мого онука Романа. Вони написали – зупинка серця через втрату крові. Аж потім, коли батько забирав сина у Києві з моргу, там сиділи слідчі і писали, що той загинув трагічно, той загинув від удару, той ще від чогось. Але оскільки та "машина" працювала по-старому, вони могли написати всякі небилиці, від чого помер Роман. Тільки батько Романа домігся, що написали кульове поранення в голову. Так, як було. Два роки триває слідство – хто в кого стріляв, звідки летіли кулі, чому він був вбитий зверху, збоку, – ніхто поки не має відповіді. Тягнуть, не знаю чому. Зараз він стоїть поряд з нами. Пам’ятаю, коли він їхав від мене, йому було 19 років – зовсім хлопець, а коли він лежав в труні, ми прощалися вже з чоловіком, героєм",  розповів дідусь Романа Гурика.

Завершився поминальний захід покладанням квітів до могил Героїв.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: