fbpx

В Івано-Франківську в міськраді заслухають директорів шкіл та дитсадків, яким за 70 років

Суспільство 15:42, 18.05, 2017

Міська рада заслухає директорів загальноосвітніх шкіл та дитячих садків Івано-Франківська. Вони будуть звітувати та ділитися подальшими планами щодо розвитку навчальних закладів. Міський голова Руслан Марцінків сподівається, що частина з цих директорів погодиться піти на пенсію.

Відповідне доручення дав міський голова Руслан Марцінків. Почнуть з керівників школи №10, гімназії №3 і ДНЗ №6.

"В першу чергу слухатимемо тих директорів, яким за 70 років. Хотілося би почути їхнє бачення розвитку навчальних закладів та про проблеми, – повідомив міський голова.  Було би добре, якби директори зважили на свій вік і запропонували якусь кандидатуру на своє місце".

Як писав КУРС, 16 травня Івано-Франківська міська рада схвалила рішення перевести міські школи на самостійний бухгалтерський облік.

"Тобто це персональна відповідальність. Коли ми будемо виділяти кошти, до прикладу, на ремонт туалетів чи на ремонт даху, то директори персонально відповідатимуть за їх освоєння. Друге, думаю, частина директорів, зважаючи на такі обставини, можливо, погодиться піти",  каже Руслан Марцінків.

Від відзначив, що директори звітуватимуть за зроблену роботу та поділяться планами подальшого розвитку навчальних закладів.

"Старші керівники не хочуть інновацій,  не хочуть рухатися вперед, і вік дається взнаки. Це проблема для міста. Але в законодавчому руслі ми можемо лише добровільно це зробити", – пояснює Марцінків.

Нагадаємо, минулого року Івано-Франківська міська рада затвердила "Положення про порядок призначення на посаду керівників навчальних закладів", відповідно до якого керівників шкіл, дитсадків та позашкільних навчальних закладів у обласному центрі планують призначати за результатами конкурсного відбору та укладати з ними контракти.

Однак закон "Про освіту", який передбачає порядок укладання контрактів з директорами, прийнятий лише у першому читанні.

Щоб стимулювати керівників навчальних закладів переходити на контракт, їм пообіцяли більшу зарплату за тих, які залишаться працювати за безстроковим договором.

Руслан Марцінків повідомив, що на сьогодні три директори івано-франківських шкіл вже підписали контракти з міським департаментом освіти та науки. Це директори ЗОШ №15 (Василь Бойчук), ЗОШ №22 (Михало Калинюк) та "Української гімназії" №1 (Ігор Дейчаківський).

Крім того, оголошені конкурси на заміщення вакантних посад директорів Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 та Івано-Франківської загальноосвітньої школи-садка І ступеня № 3.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: