fbpx

У Франківську влаштують фестиваль про кохання із поділом на чоловічу й жіночу території

Культура 14:47, 21.08, 2017

Всеукраїнський фестиваль любовної лірики та авторської пісні "Мовою серця" пройде 8-10 вересня у Івано-Франківську.

Новою концепцією фесту, повідомив один з його оргаінзаторів, письменник Роман Бойчук у Фейсбук, стануть основні три поетичні арт-локації. Поезії та авторській пісні віддадуть три сцени – сцену "Чуттєва жіноча поезія"; "Сила чоловічого слова" та "Поетичні батли". 

Тема творів – любовна лірика та коротка проза про кохання. Мова – виключно українська. Кожен письменник, який візьме участь у фестивалі, представить добірку до 10 поезій тільки на одній із зазначених сцен-локацій. 

Планується, що в рамках фесту вийде збіркою і буде презентована під час нього книга про любов до Івано-Франківська. 

Це вже другий Всеукраїнський фестиваль любовної лірики та авторської пісні про кохання «Мовою серця", що його у Франківську влаштовує творче подружжя Роман та Ольга Бойчуки. Минулого року наскрізною темою фестивалю була постать Івана Франка, цьогоріч дійство присвятили франковому місту.

“Дуже нелегко взятися за організацію фестивалю вдруге. Дуже мало людей горять потребою зайнятися подібною справою заради самої ідеї, без віддачі і компенсації. Хоча подібні фестивалі тим і цінні, що вміють соціалізувати людей, зблизити до народження нових ідей, проектів і творчості. Це платформа, де люди, які пишуть мають можливість оцінити власну творчість у порівнянні, що є дуже результативним. Це і є нашою першопочатковою причиною працювати далі і вдосконалювати рівень проведення фестивалю”, – прокоментували організатори на сьогоднішній презентації його концепції в Urban Space 100.

Організаторів підтримують та допомагають з організацією обласні «Просвіта», Спілка письменників, Спілка краєзнавців та окремі культурно-мистецькі об’єднання, інформує West News.

“Цього річний фестиваль буде набагато масштабніший, аніж минулого року. Будуть присутні українські письменники з Києва та співачка з Криму, яка проживає у Києві, Юлія Качула”, – розповіла Ольга Бойчук.

“Серед членів журі будуть Тетяна Белімова, Дмитро Лазуткін та інші. Вони допомогли відібрати учасників. Буде також поетичний батл. Змагатимуться сила чоловічого слова та чуттєва жіноча поезія”, – додав Роман Бойчук.

Програма фестивалю розрахована на три дні:

7 локацій, 6 презентацій, 1 театр, 1 перфоманс, 1 гала-концерт, поетична екскурсія, читання-чаювання, молодіжні батли, мікс поезії і музики, поєднання лірики та епатажу, книжкова виставка, автограф–сесії, воркшопи.

Очікується, що участь у фестивалі візьмуть понад 100 учасників з 22 областей України.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: