fbpx

У Франківську внесли зміни до двох маршрутів громадського транспорту

Суспільство 16:25, 24.02, 2017

Маршрут №31 їздитиме до центру Івано-Франківська. Маршрут №37 розділять.

Маршрут, який сполучає село Микитинці та вулицю Кармелюка, №31 змінено. Тепер автобуси курсуватимуть до центру Івано-Франківська, інформує КУРС із посиланням на прес-службу МВК.

Як розповіли в управлінні транспорту, цей маршрут є збитковим з двох причин. Перша – це те, що багато його пасажирів – пенсіонери. А друга, що мешканці приміського села добираються переважно в центр міста, а не на вулицю Кармелюка.

Тож було розроблено спільну пропозицію нової схеми, куди б міг курсувати маршрут. Рішенням виконавчого комітету маршрут продовжили на території села Микитинці та забрали його з вулиці Кармелюка й пустили автобуси до центру – на вулицю Січових Стрільців, Новгородська та до зупинки "ЦУМ".

Маршрут №37, який сполучає Драгомирчани та м-н "Каскад", поділять на два напрямки: один курсуватиме за старою схемою  Драгомирчани – м-н "Каскад", а другий починатиметься з села Крихівці та їздитиме до залізничного вокзалу. Він отримав номер "37К". Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету.

Як розповів заступник начальника управління транспорту Андрій Гіглюк, були скарги від мешканців села Крихівці та, зокрема, від сільського голови щодо руху маршруту. Серед проблемних питань називали переповненість маршруток вранці, великі інтервали між рухом автобусів, а також те, що водії самовільно з’їжджають з маршруту швидше. Тому міський голова Руслан Марцінків прислухався до побажань громади та ініціював згадані вище зміни.

Раніше схему цього маршруту вже змінювали – його продовжили до м-ну "Каскад". І щоб компенсувати збільшення інтервалів, кількість автобусів на цьому маршруті збільшено з 12 до 14.

Проте у ході обговорень між міською владою та представниками села для зручності мешканців прийнято рішення про його поділ на два маршрути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: