fbpx

У Франківську водії ігнорують заборону проїзду через аварійну арку "Пасажу Єґера". ФОТО

Суспільство 13:39, 14.08, 2017

Комісія з питань безпеки руху виконкому Івано-Франківської міської ради заборонила в'їзд через арку історичного будинку на вулиці Січових Стрільців, 16 "Пасаж Єґера". Однак водії ігнорують знак "В’їзд заборонено", а мешканці б'ють на сполох.

"І знову про багатостраждальний "Пасаж Єґера" по Січових Стрільців, 16… Нарешті компетентна інстанція зрозуміла серйозність ситуації і встановила знак заборони проїзду через перекошену та просілу арку, під якою розташовані підвальні приміщення з мурованими цегляними склепіннями. І хоча у двір цього будинку є інший заїзд, з боку вул. Шевченка, через вказаний арочний проїзд (аварійність якого офіційно підтверджена експертами), і надалі заїжджають автівки, джипи та буси, навмисно ігноруючи знак", – написала мешканка будинку Світлана Пронь у Фейсбуці.

Жінка обурюється, що деякі водії на зауваження погрожують фізичною розправою, а власник дворової стоянки обіцяв оспорити заборону проїзду у суді.

"Тобто, він  буде відстоювати своє право не тільки на руйнування пам'ятки архітектури, але і на вбивство людей?! Адже при обвалі споруди можуть загинути і учасники руху, і мешканці квартир, і працівники та покупці крамниць першого поверху! А ще справа арочного проїзду розташовані двері на сходову клітку 1-3 поверхів, звідки мешканці виходять просто під колеса автотранспорту, який заїжджає! І це на очах усього міста. Адже навпроти  автобусна зупинка. І чомусь ніде не видно поліції…" – пише Світлана Пронь.

Нагадаємо, у березні цього року ініціативна група "Врятуймо спадок Єґера" звернулася до депутатів міської ради, щоби врятувати пам'ятку архітектури на Січових Стрільців, 16 від повної руйнації. "Пасаж Єґера", що був окрасою Станіславова, потребує капітального ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: