fbpx

У Франківську вшанували пам'ять правоохоронців, які два роки тому загинули неподалік гори Карачун. ФОТО

Суспільство 19:41, 28.05, 2016

В Івано-Франківську відбулася поминальна панахида та покладання квітів до могил шістьох загиблих два роки тому на Донеччині бійців спецроти прикарпатської міліції.

Два роки тому, 29 травня 2014 року, неподалік гори Карачун у збитому гелікоптері загинули разом з генералом Сергієм Кульчицьким старший лейтенант міліції Петро Безпалько, старший лейтенант міліції Василь Семанюк, старший прапорщик міліції Володимир Шарабуряк, прапорщик міліції Володимир Лисенчук, старшина міліції Петро Остап’юк, старший сержант міліції Віктор Яков’як. А 6 червня на блокпосту на виїзді з міста Слов’янська загинув старший сержант міліції Михайло Шемегінський.

28 травня в Катедральному соборі Святого Воскресіння в обласному центріві дбулася панахида за прикарпатськими правоохоронцями, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції два роки тому. Згадати загиблих прийшли їхні побратими, родичі, близькі, друзі, а також жителі міста, інформує сектор комунікації ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області.

"Сьогодні минає два роки, як біля гори Карачун загинули шість наших бійців. Усі вони удостоєні ордена "За мужність" (посмертно). Ми усіляко підтримуємо їхні родини та пам’ятаємо про них. Держава подбала про сім'ї загиблих, їм надали квартири, виплачено грошову допомогу. Полеглим бійцям встановлено меморіальні дошки, в їх честь споруджені каплички у рідних селах," – розповів т.в.о. начальника ГУНП України в Івано-Франківській області полковник поліції Віктор Шкутов.

Після проведення поминальної панахиди родини та друзі загиблих міліціонерів, їхні колеги по службі та керівники прикарпатської поліції відвідали могили правоохоронців.

КУРС писав, що також на території спортивного комплексу обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій відбулося військово-спортивне свято, присвячене Дню Героїв, а також пам'яті бійців спеціального підрозділу міліції, які загинули на горі Карачун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: