fbpx

У Франківську визначають найкращу медсестру серед студентів коледжу. ФОТО

Суспільство 14:43, 18.03, 2017

В Медичному коледжі Івано-Франківського національного медичного університету відбувається перший етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності "Краща медична сестра" серед студентів випускних курсів спеціальності "Сестринська справа".

Цей конкурс проводиться вже вдруге. Минулого року студентка Медичного коледжу Ольга Цапар зайняла друге місце на рівні Івано-Франківської області, інформує прес-служба ІФНМУ.

Цього року відбулося вже два тури. Перший був теоретичним і відбувся у понеділок, 13 березня. Студенти складали 150 тестів, взятих з бази даних питань Крок М "Сестринська справа". Студенти, які набрали на тестових завданнях 90 і більше відсотків, пройшли до другого туру.

Другий, практичний, тур відбувся у четвер, 16 березня, в Навчально-практичному центрі. До нього пройшли 10 кращих студентів.

"Під час другого туру студенти показують свої практичні навики з основ сестринської діяльності та з медсестринства у внутрішній медицині, – розповідає завідувач сестринського відділення Медичного коледжу ІФНМУ Галина Гвоздецька.  Студенти наосліп витягують два запитання, далі вони повинні підібрати все необхідне обладнання для тієї чи іншої процедури, виконати її, попутно коментуючи кожен свій крок, та завершити процедуру. Серед навиків, які роблять студенти, є внутрівенні, внутрім’язеві ін’єкції, догляд за пацієнтом, методику промивання шлунку, забору аналізів, зондування шлункового соку тощо. Тобто це всі маніпуляції, які повинна виконувати медична сестра".

До третього туру проходять кращі шість студентів. Він включатиме практичні навики з медсестринства у внутрішній медицині, педіатрії, хірургії. Студент, який за підсумками трьох турів здобуде перемогу, буде готуватися до другого, обласного, етапу, що відбудеться на базі Івано-Франківського базового медичного коледжу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: