fbpx

У Франківську визначили переможців премії імені Віталія Смоляка

Культура 08:08, 15.03, 2017

Вчора, 14 березня, в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулося засідання комісії з призначення премії Віталія Смоляка у галузі театрального мистецтва.

Очолили роботу комісії її співголови – заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк та перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Члени комісії висловили свої враження від перегляду вистав та акцентували увагу на акторській майстерності аматорів. Зокрема, відзначили акторську роботу артиста Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки Ігоря Прокоп’яка, який виконав головну роль Гнома Хохлика та його друга і помічника Слимака у виставі "Хохлик". Попри те, що це була єдина кандидатура у цій номінації, зіграна роль та перевтілення актора не залишили байдужими поціновувачів мистецтва.
 

Із незначним відривом від вистави "Фараони" народного аматорського театру "Сучасник" Городенківського районного Палацу культури у категорії "Народні аматорські драматичні колективи" у номінації "Театральна вистава" перемогу здобула вистава народного аматорського театру "Люб-Арт" Калуського районного Будинку культури "Маняки".

Обійшовши трьох інших претендентів у номінації "Режисерська робота", першість виборола праця режисера народного аматорського театру Будинку культури селища Вигода Долинського району, режисера-постановника вистави "Адамцьо" Богдана Мельника.

Вручення почесних нагород відбудеться у Міжнародний день театру, 27 березня, в приміщенні облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: