fbpx

У Франківську за минулий рік збудували 13 нових дощових колекторів

Суспільство 15:43, 04.02, 2017

Нові мережі дощової каналізації проклали під час капремонтів вулиць Целевича, Глібова, Княгинин, Кармелюка та інших, а також на деяких дворових територіях Івано-Франківська.

Про це повідомив генеральний директор КП "Івано-Франківськводоекотехпром" Микола Саєвич, пише ЗК.

Він також поінформував, що підприємство розробило програму із забезпечення безперебійного функціонування мереж дощової каналізації на наступні три роки, яку подали на розгляд міськвиконкому.

"Треба визначити пріоритети і робити дощову каналізацію найперше на вулицях, які капітально ремонтують, і передбачати це у проектах", – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

Керівники управління капітального будівництва та департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою запевнили мера, що так і буде.

"При цьому треба передбачати, щоб дощова вода йшла у дощові колектори, а не у загальносплавні каналізаційні, щоб їх не перевантажувати", – наголосив Микола Саєвич і додав, що цього року роботи з прокладання дощових колекторів заплановані також і у селах міської ради.

Наразі на балансі КП "Івано-Франківськводоекотехпром" перебуває 190 кілометрів мереж дощової каналізації, 3662 дощові решітки та 5326 дощових колодязів. На їх обслуговування торік було виділено 1 млн 300 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: