fbpx

У Франківську викрили підпільний конвертцентр з місячним обігом понад півтора мільйона гривень. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 10:12, 24.05, 2017

Співробітники СБ України спільно з фіскальною службою під процесуальним керівництвом прокуратури припинили в Івано-Франківську діяльність конвертаційного центру з місячним обігом понад півтора мільйона гривень.

Оперативники встановили, що організували “конверт” троє місцевих мешканців. Вони зареєстрували кілька фірм, через які проводили для клієнтів фіктивні безтоварні фінансово-господарські операції, інформує прес-служба УСБУ в Івано-Франківській області.

Замовниками “послуг” конвертцентру були понад десять підприємств регіону, які у такий спосіб ухилялися від сплати податків та легалізували тіньові доходи. За інформацією прес-служби прокуратури в області, через конвертцентр переведено у готівку та виведено у тіньовий обіг понад 22 мільйони гривень.

Під час обшуків в офісах конвертцентру та місцях проживання фігурантів справи співробітники спецслужби вилучили майже сто тисяч гривень, печатки та штампи фіктивних підприємств, фінансово-бухгалтерську документацію, яка доводить проведення нелегальних оборудок.

Заблоковано банківські рахунки, які використовувалися організаторами протиправного бізнесу.

Наразі слідчі дії тривають, сума збитків встановлюється. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) КК України здійснює прокуратура Івано-Франківської області. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: