fbpx

Конкурс стартапів запроваджують в Івано-Франківську

Суспільство 17:52, 30.08, 2017

На сесії міської ради затвердили Положення про конкурсний відбір стартапів для реалізації в Івано-Франківську.

Конкурс запровадили в рамках Програми підтримки малого підприємництва в місті Івано-Франківську. "З метою стимулювання розвитку ІТ-галузі та підтримки ідей молоді", – обґрунтував депутатам новацію заступник міського голови, відповідальний за реалізацію проекту, Богдан Білик. 

Положення, яке винесли на розгляд сесії, регулює процедуру конкурсу, відбору та реалізації стартапів. Реалізація фінансується за рахунок коштів міського бюджету. 

Конкурсна комісія формується за розпорядженням міського голови. "Керівникам фракцій, щоби подали своїх представників письмово до конкурсної комісії", – розпорядився мер Руслан Марцінків на сесії.

Фінансування під конкурс, як пояснив Білик, поки що не затвердили. Це зроблять після того, як депутати погодять Положення. Перший транш, яким планують підтримати проект вже цього року, передбачать за підсумками перерозподілу бюджету за 9 місяців. 

Стартапи можуть подавати на конкурс як підприємства та компанії, так і фізичні особи  студенти, бізнесмени та ін. Географічного обмежння до учасників конкурсу не виставляли, єдина умова  стартапи повинні бути вітлені у Франківську. 

За попередніми даними, повідомив Богдан Білик, на реалізацію одного стартапу передбачать від 10 до 40 тис. грн, залежно від його змісту і аудиторії.

Депутати 35 голосами з 38 затвердили Положення. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: