fbpx

У Франківську змінили порядок реєстрації дітей у садки

Суспільство 18:47, 30.08, 2017

На 8 ДНЗ більше доступно від сьогодні франківцям у системі електронної реєстрації в ЦНАПах міста.

Сьогоднішня сесія затвердила Положення "Про порядок загальної міської електронної реєстрації дітей до поступлення у дошкільні навчальні заклади Івано- Франківської міської ради". Новий порядок вводить електронні черги у санаторні дитсадки міста. 

Документ створює кращі умови для заявників та вдосконалює систему формування електронного реєстру дошкільнят. 

Відтепер прийом заяв у всі без винятку ДНЗ міста проводять у ЦНАПі – санаторні дитсадки втратили право самостійного формування груп. 

Наказ про комплектацію груп компенсуючого типу виходячи з умов електронної реєстрації доручено розробити Департаменту освіти та науки (Ігор Смаль) спільно з управлінням охорони здоров’я (Марія Бойко). 

Передбачено, що наявність в електронному Реєстрі інформації про дитину є обов’язковою умовою зарахування її до дошкільного навчального закладу. В системі електронної реєстрації франківцям доступні ДНЗ міста та сіл Вовчинець, Крихівці, Микитинці, Угорники, Хриплин. 

Внесення до реєстру інформації про дітей, що підлягають оформленню у ДНЗ компенсуючого типу, здійснюється за таких умов:

– після досягнення дитиною дворічного віку, а для дітей з тяжкими вадами мовлення після досягнення трирічного віку;

– на підставі довідки про те, що дитина перебуває на диспансерному обліку з приводу захворювання, що є профільним для дошкільного навчального закладу, який обрав заявник;

– за умови перереєстрації дитини з ДНЗ для дітей із загальним розвитком у ДНЗ компенсуючого типу. 

Перелік документів – у Положенні

ДНЗ компенсуючого типу – це заклади для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, тривалого лікування та реабілітації. 

Понад 700 дітей, хворих і тих, що потребують корекції фізичного, розумового розвитку, відвідують дошкільні заклади санаторного та спеціального призначення в Івано-Франківську, повідомляє Департамент освіти і науки. Мережа груп санаторного та спеціального призначення становить 31 група у 8 закладах міста.

КУРС писав, що електронну чергу в санаторні дитсадки запроваджували, щоби не було зловживань – часто їх відвідували за фіктивними довідками.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: