fbpx

У Франківську засудили до ув'язнення банду наркоторговців

Суспільство 13:42, 08.06, 2017

У вівторок, 6 червня, Івано-Франківський міський суд виніс вирок у кримінальній справі місцевої організованої злочинної групи, яка впродовж тривалого часу здійснювала торгівлю на території Івано-Франківська забороненими нарковмісними препаратами.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського міського суду.

На лаві підсудних Івано-Франківського міського суду опинилися три мешканці обласного центру Прикарпаття (двоє чоловіків 1979 та 1985 років народження та одна жінка 1981 року народження).

Цих осіб обґрунтовано підозрювали у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою), ч. 2 ст. 306 (використання здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів коштів і майна з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин чи прекурсорів), ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб чи особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 308, 310, 317 цього Кодексу), ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого).

Судом було встановлено, що підозрюваний 1979 року створив та очолив організовану групу, до складу якої завербував наркозалежних підозрюваних 1981 та 1985 років народження, об'єднаних єдиним злочинним умислом на незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів, а також для їх особистого вживання.

Під час судового слідства було встановлено, що підозрювані торгували забороненими для обігу "бупренорфіном" та "субітексом". Свої злочини вони переважно вчиняли у центральній частині міста або ж на території ІФНТУНГ.

Так, керівник вказаного угруповання давав двом іншим підозрюваним під реалізацію заборонені препарати, за що ті отримували грошову винагороду у розмірі 50 гривень за одну збуту таблетку.

Крім того, підозрюваний 1979 року народження вчинив грабіж, поєднаний із насильством.
У судовому засіданні усі троє підозрюваних свою вину визнали повністю та підтвердили обставини та докази, викладені у матеріалах справи.

Врахувавши надані докази, матеріали справи та покази сторін, Івано-Франківський міський суд ухвалив визнати усіх трьох підозрюваних винними згідно з інкримінованими їм статтями обвинувачення.

Підозрюваного 1979 року народження суд визнав винним за ч. 3 ст. 307, за ч. 2 ст. 306, за ч. 2 ст. 309 та за ч. 2 ст. 186 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк вісім років один місяць з конфіскацією майна.

Підозрюваного 1985 року народження суд визнав винним за ч. 3 ст. 307 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк сім років вісім місяців з конфіскацією майна.
Підозрювану 1985 року народження суд визнав винною у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 389, ч. 2 ст. 307 КК України, та призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк шість років десять місяців з конфіскацією майна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: