fbpx

У Франківську засудили старшого радника юстиції, якого спіймали на хабарі за зняття арешту з автомобіля

Суспільство 20:20, 13.10, 2016

Суд визнав винним старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Івано-Франківського міського управління юстиції (МУЮ) Андрія Гуменяка в отриманні неправомірної вигоди за зняття арешту з автомобіля та призначив йому покарання у вигляді штрафу 23 800 гривень.

Про це йдеться у рішенні Івано-Франківського міського суду від 7 жовтня.

Хабар посадовець отримав місяць тому.

Так, 2 серпня, патрульні поліцейські на вул. Грушевського в Івано-Франківську зупинили автомобіль, який був у розшуку. Як з’ясувалося, водій автомобіля купив його і їздив за довіреністю. На автомобіль був накладений арешт у зв’язку з тим, що попередній його власник заборгував ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” 6631,83 гривень. Державний виконавець Андрій Гуменяк виніс постанову про розшук майна боржника.

Про зупинку арештованого автомобіля працівники патрульної поліції повідомили відділу державної виконавчої служби Івано-Франківського МУЮ. На місце прибув старший державний виконавець Андрій Гуменяк. Спершу він запропонував фактичному власнику арештованого ним автомобіля погасити борг ТКЕ. Чоловік відмовився, мовляв, за незнайомих людей нічого сплачувати не буде. Згодом з’ясувалося, що чоловік, який заборгував ТКЕ та продав автомобіль, помер.

Незважаючи на смерть боржника, Гуменяк не зняв арешт з автомобіля, а запропонував його новому власнику зняти арешт за винагороду в розмірі 3500 гривень.

Власник автомобіля нібито погодився та звернувся із відповідною заявою до правоохоронних органів. Гроші посадовець отримав на банківську картку.

У суді він свою вину визнав повністю.

Івано-Франківський міський суд визнав старшого державного виконавця Андрія Гуменяка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), та призначив йому покарання у виді штрафу 23 800 гривень.

Суд також заборонив Гуменяку обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій представника влади, та посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків, на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності строком на два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: