fbpx

У Франківську затримали двох інтернет-шахраїв з Полтавщини

Суспільство 21:58, 25.07, 2017

Прикарпатські правоохоронці викрили та затримали шахраїв, які продавали неіснуючі товари через мережу Інтернет

Напередодні працівники Івано-Франківського відділу поліції встановили особи шахраїв та затримали їх. Ними виявилися 20 та 22-річний брати, зареєстровані за місцем проживання у Полтавській області. Проживаючи в Івано-Франківську, вони ошукували громадян через повідомлення про фейкові інтернет-товари на торгових сайтах.

Злочинну діяльність хлопці розпочали в березні 2017 року. Переважно на сайті OLX вони розміщували оголошення про продаж неіснуючої побутової техніки. Коли ж потенційні покупці цікавилися товаром, отримували номери рахунків та переказували гроші як передоплату за товар, після чого телефонний зв'язок з шахраями припинявся.

Під час проведення обшуку в орендованому помешканні підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили 41 сім-картку мобільних операторів, мобільні телефони та банківські картки.

Крім того, вдома виявили та вилучили коробку з твердого картону з насадженнями наркотичних рослин.

Зловмисників затримали в порядку ст. 208 КПК України. Їм оголосили підозру у вчиненні ряду вказаних злочинів та обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі Івано-Франківського ВП розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 ( Шахрайство) та ч. 2 ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: